Trädgårdstips för den late

Att ha en trädgård tar tid, men hur mycket tid man ska låta trädgården ta är upp till var och en att bestämma. Även om man har småbarn som ska hämtas på dagis, heltidsjobb och andra intressen än att pyssla i trädgården, så kan man ändå få tiden att räcka till. Här är några tips på hur du kan få en lättskött och kravfri trädgård:

  • Städa mindre inomhus. Visst, det är klart att det är kul att ha det snyggt både inomhus och ute i trädgården. Men ibland kan man ställa in dammsugaren i städskåpet ett tag och i stället ta ut spaden från förrådet och börja städa ute!
  • Odla med naturen- inte mot. Se till att du placerar rätt växt på rätt växtplats. Välj torktåliga växter till torra rabatter och fuktälskare till fuktiga områden. Försök även att kolla vilken jordtyp du har och anpassa växterna efter jordtypen. På det viset minskar behovet av gödsling, uppbindning och klippning av växterna.
  • Skippa gräsmattan. Ibland kan nästan gräsklippningen vara det momentet i trädgården som tar mest tid. Spara in den tiden genom att ersätta en del av gräset med gångar och rabatter.
  • Plantera tätt. Fyller man rabatten med växter så får inte ogräset det lika lätt att ta över rabatten.  
  • Låt barnen vara med i trädgården. När barnen är bebisar kan du låta dem sova i vagnen ute medan du håller på och t ex rensar ogräs. När de blir större kan de få sina egna redskap och vara med i trädgården och pyssla. Då får man ju lite hjälp med ogräsrensning, man får umgås med barnen och de flesta barn brukar också tycka att det är kul att pyssla med blommorna.
  • Gör det enkelt! Strunta i alla regler som finns för hur man ska göra allt och gör det i stället så enkelt som möjligt för dej.
  • Undvik att gå till de ställen som stressar dig. Njut av de fina delarna av trädgården och titta åt ett annat håll då du passerar en del av trädgården som du inte är nöjd med.
  • Slappna av! Det gör inte så mycket om det växer lite ogräs här och där, stressa inte upp dej över småsaker utan gör lite i taget.   


Bild: http://www.expressen.se/levabo/tradgard/1.343724/skapa-din-egen-lustgard

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0