Hälsobär 4
Vi börjar närma oss slutet på tipsen om de hälsosamma bären. Men än finns det några kvar.
Och idag börjar vi med hjortron. Det norrländska delikatessbäret innehåller mängder av antioxidanter främst i form av flavonoider. I provrörsstudier har hjortron visat sig minska celldelningen hos tumörceller och sannolikt har de även cancerskyddande effekter. Hjortron växer långsamt och har ett högt innehåll av C- vitamin.
Sista bäret för idag blir krusbär. De röda krusbären har mer antioxidanter än de gröna. De har ett högt innehåll av en särskilt nyttig antioxidant som kallas quercitin som är verksam mot kroniska inflammationer samt hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns även gula krusbär som också hör till den näringsmässiga bäreliten.
Glöm inte att titta in imorgon då det sista inlägget om hälsobär kommer.
Och idag börjar vi med hjortron. Det norrländska delikatessbäret innehåller mängder av antioxidanter främst i form av flavonoider. I provrörsstudier har hjortron visat sig minska celldelningen hos tumörceller och sannolikt har de även cancerskyddande effekter. Hjortron växer långsamt och har ett högt innehåll av C- vitamin.
Sista bäret för idag blir krusbär. De röda krusbären har mer antioxidanter än de gröna. De har ett högt innehåll av en särskilt nyttig antioxidant som kallas quercitin som är verksam mot kroniska inflammationer samt hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns även gula krusbär som också hör till den näringsmässiga bäreliten.
Glöm inte att titta in imorgon då det sista inlägget om hälsobär kommer.
Kommentarer
Trackback