Februari

Den här månaden är en bra tid för att:

o Börja så vissa fröer inomhus, t ex långsamma annueller (ettåringar), tomat, chili, paprika, pelargon, rosmarin, flitiga lisa och fuchsia.

o Börja beskära äppelträden, om man inte gjort det under JAS-perioden (juli, augusti, september).

o Beställa sommarblommande lökar och knölar.

o Väcka övervintrade växter genom att ställa fram dem och vattna dem lite försiktigt.

o Börja driva upp dahlior inomhus. Plantera knölarna i ganska stora krukor med jord och vattna igenom jorden rejält. När man sedan ser att knölarna börjat gro ställer man dem svalt. När det inte längre är risk för frost ute kan man börja ställa ut krukorna. Till att börja med kan man ställa ut dem några timmar om dagen för att vänja dem, och efter ett tag kan man plantera ut dem, t ex i rabatten.

o Kalka gräsmattan.

o Föryngringsbeskära/ gallra stora buskar.

o Ta en tur i trädgården och se till att inte buskarnas grenar, t ex rhododendron, tuja mm, tyngs ner av snö. Om så är fallet kan det vara bra att skaka av snön så att inte grenarna knäcks av tyngden.

o Ta in kvistar från t ex forsythia, ginst, äpple och kastanj och sätta i en vas med vattnet så grönskar de snart, vilket ger en härlig känsla av att våren är på väg!

o Beskära klematisen om den blivit lite risig och förvuxen.

o Kolla igenom dina trädgårdsredskap, slipa eggar, smörj sekatörer, häcksaxar och skottkärrans hjul och kolla över gräsklipparens knivar ifall även de behöver slipas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0