April

I och med att våren nu har kommit finns det masssor av saker att göra i trädgården, t ex:

o Förgro potatis om man inte redan börjat göra det. Potatisen ska förgro ca 3-4 veckor innan det är dags för utplantering.

o Börja så grönsaker och blommor om det är tillräckligt varmt och torrt i jorden. Man bör dock vara försiktig, för sår man för tidigt finns det risk för att fröna ruttnar i stället för att gro.

o Flytta ut en del förgrodda växter om frostrisken är över.

o Luckra och rensa i rabatter och köksland. Det bästa är om man börjar med ogräsrensningen så tidigt man kan, så hinner rötterna inte etablera sig så mycket, vilket gör att ogräsrensningen blir mycket lindrigare länge fram på våren/sommaren. 

o Hålla utkik efter skadedjur och ohyra.

o Börja på en ny komposthög. Bra att lägga luftigt material i botten, t ex smala grenar från träd eller buskar. Varva sedan med olika lager med t ex gammal kompostjord, gödsel, löv mm. OBS: blanda ej i rotogräs i komposten, då finns det risk att det ogräset tar över hela komposten.

o Beskära rosorna! Rosorna klipper man ovanför ett utåtriktat skott och snittet lägger man snett så att regnvattnet lätt kan rinna av. Avklippta grenar kan man använda som sticklingar för att få nya rosor.

o Gödsla gräsmattan.

o Köpa hem nya buskar och perenner till trädgården.

o Städa i växthuset och sedan börja placera ut växter man förgrott inomhus i växthuset under dagen. När frostrisken är över kan man även ha växterna ute på natten.

o Bygga en fågelholk om man har lite tid över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0