Odla nytt i ditt växthus

Här kommer tre olika förslag på lite ovanligare grönsaker du kan odla i ditt växthus. Det är ju alltid spännande att prova på något nytt.

Chilipeppar:
Den heta, freråriga spanska pepparn finns i många olika varianter. Det är inte svårare att odla chili än tomat. Chiliplantor vill ha mycket ljus och värme, för övrigt är de lättskötta. Det går bra att skörda dem gröna, eller vänta tills de mognat och blivit röda.Aubergine:
Ursprungligen kommer aubergineplantan från Indien. Efter ett intensivt förädlingsarbete finns den nu i många olika färger och former. I välsorterade plantskolor finns det småplantor att köpa. Plantera ut dem i växthuset när nattemperaturen inte väntas gå under 10 grader. När de första blommorna slår ut är det dags att börja gödselvattna varannan vecka.Bittergurka:
Bittergurka har en så bitter smak att de flesta snabbt spottar ut den när de provsmakar. Den bittra smaken mildras när man steker eller kokar den. Bittergurkan är mer värmekrävande än vår vanliga växthusgurka och behöver handpollineras för att den ska bilda frukter. Gurkorna skördas när de är en decimeter långa. Två dagar innan skörd ska man sätta vita papperpåsar om gurkorna så försvinner lite av den bittra smaken.Kommentarer
Postat av: Lovisa

Megafin sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-05-08 @ 12:43:18
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0