Sniglar

Igår var det rådjur som förstörde i trädgården och idag tänkte jag tipsa om hur man håller ett lite mindre djur borta, nämligen sniglarna.
Så hur kan man stoppa dem? jo genom att;

* Breda ut ett lager med vaselin runt över- och underkant på dina krukor. Då blir det halt för sniglarna att ta sig upp.
* Skydda dina nyplanterade småplantor med toalettpappersrullar eller avskurna petflaskor.
* Skapa barriärer genom att lägga ut strängar av sot eller aska, krossade nötskal, snäckor och tallbarr, liksom hår från månniskor och djur, det bromsar sniglarna. Sågspån, lergranulat, blöt vermikulit, kakaoflis, grovt grus eller singel är andra användbara material.
* Sätt koppartejp eller virad koppartråd runt växtstammarna. Koppar avger en svag elektriskladdning som ger sniglarna en liten stöt.
* Sätt upp snigelstängsel. Det finns elstängsel, mjuka staket eller staket av galvaniserat stål. På de sistnämnda är den övre kanten bockad så att sniglarna inte kan ta sig över.
* Sätta upp ölfällor är ett annat alternativ. Gräv ner gamla glassförpackningar fyllda med öl där sniglarna drunknar. Lämna en kant ovan jord så att inte jordlöpare eller andra nyttiga djur trillar i. Du kan också gräva ner avklippta petflaskor, fyll dem med öl, och använda den avklippta petflasktoppen som tratt ner i flaskan.Hoppas dessa tips kan vara till nytta när de små sniglarna är på besök i din trädgård.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0