Lästips 2- Trädgård på internet

Här kommer lite tips på några bra och intressanta sidor som man kan surfa in på om man känner sig sugen på en liten lässtund vid datorn:

www.tradgardsriket.se
På den här hemsidan kan du läsa om nästan 700 olika trädgårdar! Det är Gunnel Carlson som skriver på den här sidan och själva hemsidan "föddes" efter att boken Trädgårdsguiden gavs ut och ska fungera som en slags uppdatering av boken där man skriver om förändringar som sker i de olika trädgårdarna mm. Här kan du b la se filmer från trädgårdar som Gunnel Carlson besökt. Så surfa in nu och njut av atmosfären och låt dig inspireras av alla dessa trädgårdar!

www.englishgarden.se
Det här är den perfekta sajten för dej som älskar engelska trädgårdar. Här finns både filmer från brittiska gröna täppor, boktips och nyheter.

www.odla.nu
Här finns massor av tips för både trädgård och inneväxter. Allt ifrån tips om hur man inreder sitt växthus till förslag på hur man råder bot på besvärliga ogräs finns på denna sida. Här finns även ett forum där man kan diskutera med andra trädgårdsintresserade om det är något man undrar över eller om man bara vill ha lite förslag och tips på olika saker.

www.trädgårdsportalen.se
Den här sidan är som en trädgårdsmässa på internet. Här kan du hitta trädgårdsbranschens tillverkare av bl.a. gräsklippare, murar, staket, växthus, blommor, gödning och mycket annat. Här hittar du trädgårdsprodukterna och får inspiration, tips och nyheter. Så surfa in på trädgårdsmässan på internet!

www.tradgardar.eu
Här hittar du många praktiska tips på hur du kan bli av med skadedjur, hur du gör när du ska anlägga gräsmatta, massor av länkar till olika trädgårdsbloggar, länkar till företag som säljer trädgårdstillbehör och mycket annat!

Blomstersällskap på internet:

Royal national rose society, www.rnrs.org
Här kan du besöka engelska kungliga rossällskapets egen trädgård- på nätet- Som medlem i sällskapet kan du också få tillgång till andra medlemmars egna hemsidor och mycket info om rosor.

The American Hemerocallis society, www.daylilies.com
Dagliljor är stort i USA och på den här sidan finns allt du behöver veta om dessa blommor!

Svenska pelargonsällskapet, www.pelargonsallskapet.com
Sällskapet och hemsidan ägnar sig helt åt en våra mest älskade blommor. Här finns mycket intressant läsning för både fantasten och nybörjaren.

Nordiska kaktussällskapet, www.succseed.com/nks.htm
Här handlar det så gott som bara om taggifa juveler med många hängivna beundrare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0